A Suunto szolgáltatásai elektronikus platformjának a 2018. tavaszán útjára indított Suunto applikációt jelölte meg (letölthető iOS-re itt, Androidra itt).

Valtozas_a_digitalis_szolgaltatasok_platformjaban_Movescount_helyett_Suunto_app

Indulása óta olyan fontos és hasznos funkciókkal egészítették ki, mint a tevékenység-specifikus hőtérképek, útvonaltervezés, vagy a sportmódok testreszabása. A még színesebb felhasználói élmény érdekében partnerkapcsolatokkal is bővült a Suunto: kezdve a Stravával, majd folytatva a sort más sportszolgáltatókkal (Sports Tracker, Preva, TraingPeaks, Relive), melyeket mi, futók is előszeretettel használunk.

2

Mint azt már tudjuk, ez az új app-irány a korábbi Movescount szolgáltatás megszüntetésével is jár, melyet legkorábban 2020 nyarára terveznek befejezni. Az edzésadatok tekintetében aggodalomra nincs, és nem is volt ok: azok egyszerűen átvihetők a Suunto alkalmazásba, eszköztől függetlenül. Ezzel összhangban a Movescount app – a lehető legérthetőbb kontextusba helyezve a Suunto appre való átállást – már nem elérhető az iOS AppStore-ból és a Google PlayStore-ból, telefonunkon addig még használható, amíg az telepítve van.

A movescount.com webszolgáltatás – többek közt edzéseink megjelenítése, elemzése, az oldal keresőfunkciói révén – sokunk szíve csücske: ez a visszajelzés a Suuntohoz is eljutott. 2019. novemberében azonban arról olvashattunk, hogy ugyan 2020 második felében továbbfejlesztik a webszolgáltatást, de csak a korábbi Ambit és Traverse család óráit érintő funkciók (órabeállítások, útvonalak, sportmód testreszabása) elérhetővé tételében lesz szerepe.

A Suunto 3 Fitness, Suunto 9 és a Spartan családhoz tartozó óráink szinkronizálása – a Suunto appel való kapcsolaton keresztül – a Suuntolink szoftver segítségével történik (letölthető itt). A Suuntolinken keresztül kapunk tájékoztatást és végezhetjük el óránk legújabb szoftverre való frissítését is. 2020 nyarára a Suuntolink felváltja a Moveslink2-t, az Ambit és Traverse használóknak is megújult szolgáltatási élményt kínálva.

2020-ban az összes Bluetooth-on keresztül csatlakozó eszköz (beleértve a Suunto 9, Suunto 3 Fitness, Spartan, Ambit3, Traverse és Traverse Alpha órákat) kompatibilis a Suunto appel.

A kompatibilitás az alábbi funkciókat foglalja magában Suunto 3 Fitness, Suunto 9 és Spartan órák esetén:
• az edzések szinkronizálása, áttekintésének és elemzésének lehetősége a Suunto alkalmazásban
• 24/7 adatok: lépésszámok, kalóriák és alvásadatok szinkronizálása
• az edzések képekkel, videókkal és leírásokkal való gazdagításának lehetősége a Suunto appben
• adatszinkronizálás sportszolgáltatásokkal és a Suunto alkalmazásba integrált más partnerekkel
• edzések közösségi megosztása
• órán megjeleníthető, telefonról érkező értesítések
• útvonal tervezés és sportmód testreszabás
• óra GPS optimalizálása

Ambit3, Traverse és Traverse Alpha órák esetén pedig:
• az edzési adatok szinkronizálása és az edzések megtekintésének, elemzésének lehetősége
• az edzések képekkel, videókkal és leírásokkal való gazdagításának lehetősége a Suunto appben
• edzések közösségi megosztása
• órán megjeleníthető, telefonról érkező értesítések
• szinkronizálási képesség sportszolgáltatásokkal és a Suunto alkalmazásba integrált más partnerekkel
• óra GPS optimalizálása.

A korábbi M- és T-sorozatok, Quest család órái nem lesznek kompatibilisek a Suunto appel a Bluetoothos mobil csatlakoztathatóság hiánya miatt, azonban ahogy fentebb említettük, az ezekkel az órákkal rögzített edzések is 2019 májusa óta könnyen áthelyezhetők a Movescountból Suunto appbe, közvetlenül a Suunto alkalmazásból indítva az átvitelt.

3

További részletek a Suunto vonatkozó GY.I.K. oldalán.

Suunto multisport órákért és kiegészítőkért keressétek fel webshopunkat, vagy térjetek be boltunkba nyitvatartási időben, hétköznap 10-19h és szombaton 10-13h között. Várunk szeretettel!

Következő cikkünkben a SuuntoPlus ™ által elérhetővé vált új funkciókkal jelentkezünk.
További érdekességekért kövessetek minket Facebookon és Instagramon!

Forrás